Home » robottiviikko » Robokalypse vai mahdollisuus hyvään elämään?

Robokalypse vai mahdollisuus hyvään elämään?

BohoBusiness -kirja julkistettiin lokakuussa 2012. On oikeutettua todeta, että kirjan esilletulo on ollut lähtölaukaus keskustelulle robotisaatiosta. Kirja on kulunut lukijoiden käsissä ja siitä on kirjoitettu jo useita blogeja ja muita juttuja.

Robotisaatio ei ole tuote tai konsepti. Robotisaatio (robotit, keinoäly, ubiikit teknologiat, ambient intelligence ja 3E teknologiat) on ilmiö, joka vaikuttaa jokaiseen ihmiseen, yhteiskuntaan ja elämän osa-alueeseen. Siksi kaikki tietoisuutta herättävä keskustelu onkin äärimmäisen tervetullutta ja tärkeää. Nyt on ensisijainen tarve ja kiire alkaa pohtia robotisaation vaikutuksia työelämään, lainsäädäntöön, yhteiskunnan tulonmuodostukseen ja rakenteisiin. Jos toimimme älykkäästi voimme kehittää uudenlaisen hyvinvointiyhteiskunnan, jossa ihmisillä on mahdollisuus toteuttaa itseään ja luoda runsautta ympärilleen.

On tärkeää ymmärtää, että kaikki mikä voidaan robotisoida robotisoidaan. Siksi kehitystä vastaan ei kannata taistella, vaan osallistua ja tehdä siitä inhimilliseltä kannalta paras mahdollinen. Tämä onnistuu ainoastaan aktiivisella asiaan tarttumisella

Tässä lyhyessä videossa pohdiskelemme näitä asioita dosentti Kaivo-ojan kanssa. Osallistu keskusteluun. Ota yhteyttä! Sinäkin voit olla muutosagentti, mukana rakentamassa uutta maailmaa – joka tulee, tahdoimmepa tai emme, tehkäämme siitä paras mahdollinen!


4 Comments

  1. Lauri Gröhn says:

    “On tärkeää ymmärtää, että kaikki mikä voidaan robotisoida robotisoidaan”

    Yäk. Mitään ei ole opittu. Ihmisen tehtävä on palvella bisnestä ja hallintoa.

  2. Älähän nyt Lauri kiirehdi taas heti tyrmäämään. Muistatko kun sanottiin, että kaikki mikä voidaan digitalisoida digitalisoidaan…. eikös niin(kin) ole käymässä.

    Aurinkoista päivää… sehän tässä kuitenkin on tärkeintä, hetkestä nauttiminen. Elämä lyhyt, taide pitkä.

  3. Lauri Gröhn says:

    Joo. Jo ala-asteiilla ja päiväkodeissa tuhlataan tietokoneisiin, esim. Kammottavaa.

  4. Mats says:

    Suomen isoin ongelma on että täällä on kyllä riittämiin porukkaa jotka kertovat mitä ja miten asioita kannattaisi tehdä mutta kovan luokan tekijöitä löytyy vain kuorallinen. Otetaan esimerkkinä nyt tämä robotiikka, moni siitä puhuu mutta juuri kukaan ei tee sillä saralla mitään konkreettista esim. teknologiapäämiehenä tai sen soveltajana.

Leave a comment