Home » Uncategorized » Haulikko vastaan jousipyssy – kumpi voitti?

Haulikko vastaan jousipyssy – kumpi voitti?

Advertisements

Jos haudot kiintoisaa ideaa, niin mieleesi helposti juolahtaa: mistä löytäisin ihmiset, joita se saattaisi kiinnostaa? Keinovalikoimana kontaktointiin on tällöin kaksi tyystin erilaista lähestymistapaa: haulikkolähestymistapa ja jousipyssylähestymistapa.

Intialainen ystäväni soveltaa työnhaussaan puhdasta haulikolla ampumista. Hän paukuttaa ilmoille työhakemuksia parhaimmillaan sata kappaletta päivässä. Tulokset eivät ole olleet häävejä. Itse olen myös testannut haulikkolähestymistapaa eräälle pakkauskeksinnölle. Kartoitin kohdemarkkinoita ja lähetin yhteistyöehdotuksen noin 50 firmalle. Vain kaluttu luu jäi käteen. Näistä havainnoista ja kokemuksista johtuen alan menettää uskoani siihen, että runsas kontaktointi ja sinkoilu joka suuntaan vailla perusteellista paneutumista kohteen sielunelämään, johtaisi hyviin tuloksiin. Mitäs jos ottaisimme siis käyttöön jousipyssyn haulikolla räiskimisen sijaan?

Yhtiökumppanini on vannoutunut jousipyssymies, mitä tulee myyntiin. Itämainen zen-filosofia opettaa, että kun mieli on tyyni ja henkinen energia on fokusoitu tasan tarkkaan yhteen tiettyyn pisteeseen, on mahdollista osua tarkalleen maaliin. Kaupallisessa maailmassa sompaillessa kuka hyvänsä voi käyttää jousipyssyilyä salaisena aseenaan. Nuolia voi kaivaa esille tarpeen mukaan lisää, harjoitella ja toistaa suoritusta, mutta vasta omistautuminen yhden kohteen sydämeen osumiselle tuo loppupeleissä palkinnon.

Nyt kun päästiin ammunta-analogioiden makuun, niin heitän pallon: mitä merkitsee trap-ammunta liikkuvaan kohteeseen kaupallisessa toiminnassa? Joskus tarvitaan nopeaa reagointikykyä ja tilannetajua, ellei halua, että hyvä tilaisuus valuu hiekkaan. Vain savua jää ilmaan, kun osuman jälkeen saalis on tipautettu, ja pieni, mutta sitäkin alkukantaisempi metsästäjä sisälläsi riemuitsee.

Vierasbloggajana Nisse Suutarinen, 21.2.2013


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: