Home » Uncategorized » Hiljainen myynti valjastaa pitkän hännän voiman

Hiljainen myynti valjastaa pitkän hännän voiman

Advertisements

Asuntokaupan alalla tunnetaan hiljaisen myynnin käsite. Tällä tarkoitetaan sitä, että sinulla on jokin ilmoitus vetämässä tarvittaessa vaikka useammalla ilmoittelufoorumilla, ja aktiivinen myyntityö otetaan käyttöön vasta sitten, kun kokeiltua kepillä jäätä joku kiinnostuu orastavasti. Hiljainen myynti soveltuu tilanteeseen, jossa sinulla ei ole tulipalokiire saada asuntoasi myytyä, vaan voit rauhassa tutkiskella markkinoita ja niiden kysyntää asunnollesi.

Niin kutsuttu pitkä häntä on internetin ja verkkokaupan mukana ilmaantunut ilmiö, joka on muuttanut kaupankäyntiä pysähdyttävällä tavalla. Pitkällä hännällä tarkoitetaan sitä, että marginaalista kohderyhmää kiinnostava tuote voi saavuttaa hyvän myynnin käyttämällä sähköisiä jakelukanavia. Amazon on tyyppiesimerkki kirjojen alalla pitkän hännän hyödyntämisestä. Esimerkiksi kirjailija, joka on kirjoittanut pientä joukkoa koskettavasta aiheesta, voi vähäisillä jakelukustannuksilla makuuttaa tuotettaan verkkokaupan listoilla. Netin magiikkaan kuuluu se ilmiö, että aikansa kun markkinoi tuotettaan sähköisesti, kohderyhmä löytyy kyllä.

Jos haluat valjastaa pitkän hännän voiman käyttöösi, on olemassa pari niksiä ja heuristiikkaa tähän. Ensimmäinen vinkki on rakentaa tuotteeseesi erikoisominaisuuksia eli systemaattisesti erilaistaa sitä. Voit rakennuttaa esimerkiksi taloosi porealtaan, jos haluat lämmitellä luksuksesta tykkääviä ihmisiä. Asuntokaupassahan yksi ostaja riittää, joten erikoisominaisuuksien kehittely on erittäin toimiva strategia. Jos haluat miellyttää kaikkia, et miellytä ketään. Jos makuutat tämän jälkeen luksusominaisuuksilla varustettua taloasi monella ilmoittelupalstalla vähin kustannuksin, on realistista olettaa pitkän hännän vääjäämättömän logiikan rokkaavan sinulle sen juuri oikean onnellisen ostajan.

Asuntokauppa on vain yksi esimerkki alasta, jossa pitkän hännän tehoa voidaan hyödyntää. Tuoteportfoliota suunnitellessa nyrkkisäännöksi riittää, että nykymaailmassa myös marginaaliartikkelit löytävät merkittäviä asiakasryhmiä. Netti on muuttanut maailman pienten piirien paratiisiksi.

Vierasbloggaajana Nisse Suutarinen, 11.1.2013


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: