Home » Tulevaisuuden työelämä » Verkko on verkostoitumisen tärkein työkalu

Verkko on verkostoitumisen tärkein työkalu

Advertisements

Haastattelin Cristina Anderssonin, joka valittiin taannoin Suomen kansainvälisesti verkottuneimmaksi henkilöksi. Kyseinen Facebook-applikaatio tiesi kertoa, kenellä on eniten yhteyksiä mitä kummallisimpiin maailman kolkkiin.

Cristina toteaa, että oma osaaminen ei ole kaikki kaikessa verkostoitumisessa. Voithan olla taidoiltasi perustason jamppa, mutta verkosto-osaamiseltasi erinomaista tasoa. Tärkeimmäksi työvälineeksi verkostoitumisessa ovat muodostuneet blogit ja mikrobloggauspalvelut; Facebook, Twitter jne.

Verkkoläsnäolo ja sen luonne on valttia verkostoitumisessa – myös kansainvälisessä mielessä. Ei riitä, että julkaisee omia kuulumisiaan, vaan täytyy myös kommentoida muiden kirjoituksia ja osoittaa olevansa kiinnostunut ympäröivän maailman tapahtumista. Ulospäin suuntautunut fiilis ratkaisee. Tuttavani Jari Koskinen joskus totesi, että sosiaalinen media ei ole omien ajatusten julkaisemisen pelikenttä, vaan tuttaviensa ajatusten kommentoinnin areena – näin voit kasvattaa fanijoukkoasi.

Niin kutsutut heikot linkit sitovat eri verkostoja toisiinsa. Tällä tarkoitetaan sitä, että jos esimerkiksi tutustut kahden toisiinsa kytkemättömän yhteisön edustajiin, voit toimia näiden keskenään kytkemättömien verkostojen viestin viejänä toistensa välillä ja tiedon levittäjänä yhteisöstä toiseen. Ohjenuoraksi kannattaisi ottaa: mene aika ajoin hengaamaan sellaisiin yhteisöihin, joiden välillä ei ole ilmeistä yhteyttä. Vaikkapa radiotoimittajien liiton ja journalistien liiton välillä on epäilemättä paljon yhteyksiä, kun taas villi veto olisi soluttautua putkimiesten FB-ryhmään ja ottaa yhteyttä Remonttireiska TV-ohjelman tuottajiin!

Cristina kiitti koko sydämestään verkostoitumisen voimaa, kun kysyin häneltä, mikä on hänen paras saavutuksensa, joka on olennaisilta osiltaan verkostoitumisen ansiota. Hän sai kirjansa “The Winning Helix” levitykseen 40 maahan ja Amazoniin, kiitos kansainvälisien kontaktiensa.

Säätäminen palkitaan!

Vierasbloggaajana Nisse Suutarinen, 9.1.2013

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: