Home » Niukkuuden mahdollisuudet » Savuaromeja maistelun maistereille

Savuaromeja maistelun maistereille

Advertisements

Sähkötupakka rantautuu ryminällä Suomeen. Sana on liikkunut tervakeuhkojen keskuudessa, että kiinalaiset ovat keksineet vekottimen, jolla voi perinteistä pötkylää terveellisemmin sauhutella. Vesihöyry on vaaratonta ja vaikka nikotiini aiheuttaa riippuvuutta, se ei ole mikään varsinainen myrkky. Kiinalaisia on usein parjattu säälimättömiksi kopioijiksi, mutta tällä kertaa he toivat markkinoille maailmaa muuttavan tuotteen. Propsit kinkeille!

Baareissa viihtyvien kaupunkilaisten päänmenoksi ja hilpeyttä herättäväksi uutuustuotteeksi voitaisiin visioida savuaromicocktailit. Tämä ajatus perustuu siihen, että sähkötupakkaan voi ladata erilaisia makunesteitä. Niitä on tätä nykyä olemassa yli 200. Luonnollisesti eri makuja voi yhdistellä toisiinsa ja sekoitella mielensä mukaan. Tästäpä siis syntyy haaste baarimikoille: laadi baarillesi lista savuaromisekoituksista!

Savuaromicocktailien nimiä on herkullista kehitellä. Miltä kuulostaisi esimerkiksi: “Sauhujen Sankari”, “Kiehkuroiden Kuningas”, “Röökaajien Ruhtinas”, “Aromien Arkkitehti” tai “Polttelijoiden Pohatta”? On helppo leikitellä savuvertauksilla ja hupailla ajatuksella, että tämä on kuin tupakointia ilman tupakointia. Nähtäväksi jää, saavuttaako sähkötupakka todellakin jakamattoman kansansuosion tupakoivan kansanryhmän keskuudessa. Ravintolayrittäjät voisivat käyttää tätä nousevaa ilmiötä samaan tyyliin kuin viineissä ja oluissa; tilaa talon viiniä tai talon olutta omasta panimosta. Jos itse olisin baarinpitäjän housuissa, niin sekoittaisin salamavauhdilla jonkin jännittävän savuaromin tarjolla olevasta 200 makulitkusta. Sille kun antaisi vielä vetävän nimen, niin sähkötupakoitsija-asiakkaaseen pystyisi tekemään mieleenpainuvan säväyksen. Näen silmissäni tekstin baaritiskin takana: “Erikoistarjous: Maistelun Maisteri -savuaromisekoitus höyryävään hintaan 5e!”

Vierasbloggaajana Nisse Suutarinen 29.12.2012

 


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: