Home » Kansalaisten hyvinvointi ja osallisuus » Yltäkylläisyyspiste

Yltäkylläisyyspiste

Advertisements

Kyllä Suomi on hieno maa. Maailman ykkönen lähes kaikilla mittareilla mitattuna. Vatsa on täysi ja olo on tyytyväisen pullea. Mutta välillä röyhtäyttää… vatsassa kiertää omituisesti.

Moni on ryhtynyt Suomen terapeutiksi. Hyviä neuvoja samoin kuin syiden ja oireiden pohdintaa on tarjolla runsaasti – luulisi, että suunnan muuttaminen ja uuden alun ottaminen olisi vain tahtotilasta ja päättäväisestä toiminnasta kiinni?

Mutta onko Suomi sittenkin keski-ikäinen omaan mukavuuteensa uponnut neito, joka kieltäytyy näkemästä oman rupsahduksensa? Kaiken kokenut ja kaiken kestänyt, omaan itseensä kääriytynyt, omahyväinen, kaikesta kaiken paremmin tietävä maisterisjätkä?

Neitojätkä Suomea ei kannata tulla neuvomaan.

”Kuule kyllä mä tiedän mitä on olla köyhä”, sanoo Suomi kun yritetään neuvoa köyhyyden vähentämisessä.

”Älä tuu selittämään noita wine tastingejas,  kyllä mä oon viinit maistellu” sanoo Suomi, jos puhutaan hyvien tapojen puolesta.

”Täällä ollaan kyllä ihan innovatiivisia ja ajan hermolla”, julistaa Suomi, jos joku yrittää kertoa siitä, missä muu maailma on Suomea edistyksellisempi.

”Mulla on kuule kymppi toikkarissa, suksi kuuseen”, kouhoaa Suomi kiihtyneenä opetuksen uudistuksille.

Niinno… eihän maisterintutkinnolla varustettu sivistynyt Suomi tietenkään ääneen noin sano. Neitojätkä osoittaa ystävällisesti työryhmän tai facebook –sivun, jossa neuvojat voivat osallistua keskusteluun. ”Kaikki ideat kirjataan” kannustaa neitojätkä, mutta ei kykene peittämään tylsistymisen kajoa silmistään.

Neitojätkä Suomi pelaa demokratiapeliään turvakaukalossa. Intomieliset hurraavat uudelle saavutukselle – turvakaukalolle. Kyllä Suomi sitten on INNOVATIIVINEN. Mutta toiset alkavat huomata, että he ovat kuitenkin vain katsomossa…. jäälle ei saa heittää kolikoita eikä muutakaan tavaraa…

Advertisements

3 Comments

  1. Lauri Gröhn says:

    Nuo listat ovat vain kv. konsulttifirmojen vuosittaisten markkinointikampanjojen jekutuksia vailla mitään järkeviä perusteita. Uskomushömpää pahimmillaan.

  2. Mistäköhän listoista nyt on kyse? Talonrakennustalous on toki tärkeä suomalainen osaamisalue….

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: