Home » Kansalaisten hyvinvointi ja osallisuus » Tulevaisuuden tärkeät asiat ja niiden arvostaminen

Tulevaisuuden tärkeät asiat ja niiden arvostaminen

Advertisements

Suomella on Nobel-tason perinne vaalittavanaan rauhanvälityksen ja konfliktien ratkaisun alueella. Maailman rauhanomaista kehitystä uhkaavat monet konfliktit ja uhat. Siksi olisi hyvä muistaa rauhanrakentamisen ja konfliktien ratkaisemisen teemat myös Tulevaisuusselonteko 2030-prosesessissa. Uusi öljykriisi ei ole mahdottomuus. Euroopan unionin romahdus ei ole mahdottomuus. Kolmas maailmansota ei ole myöskään mahdottomuus. Villejä kortteja on päätöksentekijöiden pöydillä tarpeeksi.

Martti Ahtisaari-päivä on päivä rauhallisen yhteisen tulevaisuutemme hyväksi. Ks. http://www.ahtisaaripaiva.fi/ahtisaari-paiva/. Ahtisaari-päivää vietetään vuosittain marraskuussa aina Martin päivän (10.11.) tienoilla. Valmistautukaamme viettämään tätä tärkeää päivää yhdessä ja hyvässä hengessä!

Elämme huomiotaloudessa ja transmedioitunessa toimintaympäristössä. Parempaa tulevaisuutta voidaan siis rakentaa kiinnittämällä tietoisesti huomio tulevaisuuden kannalta tärkeisiin teemoihin ja haasteisiin.

Voisiko hallitus rakentaa tietoisemmin osallistuttavaa tulevaisuuskeskustelua ja suoraa demokratiaa Suomessa?

Pitäisikö Suomella olla Itsenäisyyspäivän yhteydessä Suomen historian merkittävien tapahtumien muistelun rinnalla kansalaisten oma Suomen tulevaisuuskonferenssi, joka toimisi suoran demokratian toimintamallina muulle maailmalle?

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: