Home » yleiset » Mihin olemme sitoutumassa?

Mihin olemme sitoutumassa?

Advertisements

Mihin olemme sitoutumassa? Tässä eräs havainnollinen “opetusvideo”?

Advertisements

3 Comments

 1. Miten voisimme saada tarkkaa, täsmällistä ja riittävän syvällistä tietoa tämän asian laidasta? Jos tuo video pitää täysin paikkansa niin olemme etenemässä kohti diktatuuria. Nyt olisi todella tärkeää, että ennakointiasiantuntijat esittäisivät ymmärrettävän skenaarion miten todella käy mikäli videossa esitetty käy toteen.

  Asetusteksti löytyy täältä: http://workforall.net/Draft-Treaty-European-Stability-Mechanism.pdf

 2. jarikaivooja says:

  Hei Cristina, sepä se, tätä aihetta voisi oikeasti pohdiskella myös itse Tulevaisuusselonteon yhteydessä, jos niin oikeasti halutaan.

  Se, mennäänkö pitkälle meneviin ratkaisuihin “sammutetuin lyhdyin” vai mahdollisimman avoimen kansalaiskeskustelun kautta, jään nähtäväksi tämän syksyn 2012 aikana.

  Hallituksen kannattaisi tutustua tarkasti esim. tähän verkkosivustoon, jossa kyllä on tietoa eri Eurooppa- skenaarioista ja riskeistäkin:

  http://placeduluxembourg.wordpress.com/2012/03/09/european-risk-scenario-analysis-identifying-the-risks-politics-economics-and-social-unrest/

  Näillä näkyminhän nämä asiat eivät välttämättä edes kuulu nyt tehtävän Tulevaisuusselonteon sisältöön. Onko se järkevää, jääköön kunkin itsensä arvioitavaksi.

  Ongelmana voi olla se, että jotkut akuutit teemat ja kysymykset tulisi ottaa käsittelyyn jo nyt Kataisen istuvassa hallituksessa, eikä vasta seuraavan hallituksen ohjelmassa.

  Rajan vetäminen ei ole mitenkään helppoa. Siksi saattaisi olla hyvä täsmentää selonteon aikahorisonttia, johon Tulevaisuusselonteko 2030 -keskittyy. Eli …. tähdätäänkö vuoden 2015 jälkeiseen aikaan vai voisiko kentien myös vuosiin 2012-2014 littyviä asioita käsitellä hallituksen tulevaisuusselonteon yhteydessä?

 3. No eipä tosiaan. EU on vain pieni pallukka tulevaisuusselonteon “globalisaatio” näkökulmassa.

  Yksi visio on, että jos näin suuri valta annetaan EU:n keskeisille toimijoille (joihin Suomi ei kuulu, eikä tule kuulumaan) niin jäämme tänne Euroopan perukoille syrjäytyneeksi osavaltioksi.

  Teimme muutama vuosi sitten visionäärisen kuvauksen Suomesta joka muodostaa valtioliiton Ruotsin kanssa – yhdessä ne olisivat Botnia. Niin oudolta kuin se kuulostaakin niin vaihtoehto voisi olla hyvä. Ruotsi ei ole eurossa mukana ja toisaalta yhdessä olisimme Euroopassa suurempia ja vahvempia. Lisäksi tulisi paljon synergia etuja esim. pohjoisilla alueilla.

  Niinkuin BohoBusiness kirjassakin todetaan, niin ihmisten kekseliäisyys pelastaa kyllä ihmiskunnan – mutta mitä haluamme tälle maalle, jota kutsumme Suomeksi?

  Jotenkin tilanteen ikävää puolta kuvaa se, että kukaan ei oikeastaan tiedä mitään! Miten tähän on tultu???

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: